.
Stripfiguren
OTTO8 (7K)
De Geschiedenis van het
..Nederlandse Stripboek..
OTTO2 (7K)


Home     Chronologische volgorde     BeginHet Nederlands stripboekmuseum geeft u inzicht welke stripseries in welke periode zijn gepubliceerd. In de chronologische volgorde staat bij elk jaar welke stripreeksen zijn begonnen.


OlivierBlunder    Thorgal     Guust    EricDeNoormanBommel Storm
Vooral in de beginperiode is het helaas niet altijd duidelijk in welk jaar een stripalbum is verschenen. Het gaat er hier in eerste instantie om de ontwikkeling van de Nederlandse stripboeken te tonen, daarvoor is het exacte jaar niet (altijd) noodzakelijk. De jaren zijn wel noodzakelijk om de volgorde te bepalen.

De jaartallen zijn afkomstig van Stripkatalogus 9 van Hans Matla en The Collector´s File van Brabant Strip. Over de jaartallen schreef Hans Matla: "Ik houd altijd de voorzichtigheid in het oog, ook met betrekking tot datering. Dat in mijn Stripkatalogus De negende dimensie, de dateringen op latere jaren als vermeld stonden, betekent dat ze in die latere jaren in elk geval al bestonden. Liever te late jaartallen dan te vroege."


Om niet alle albums van series/reeksen apart te hebben zijn de albums per reeks bij elkaar gezet in het jaar dat het eerste album van de reeks is uitgekomen. Van één stripheld/-heldin/-tekenaar/-onderwerp kunnen meerdere reeksen uitgegeven zijn. Deze staan dan wel apart, samen vormen zij een serie, onderaan een reeks is een link gemaakt naar de reeksen van dezelfde serie. Hierbij is alleen (op een aantal uitzonderingen in de beginperiode) gekeken naar de eerste druk van de albums.

De opgenomen prijzen bij de albums zijn de guldenprijzen uit de Stripkatalogus 9 van Hans Matla gedeeld door 2,2 (koers gulden t.o.v. euro).

PrinsValiant    JohnnyGoodbye    DouweDabbert

Ga door de "deur" (van het Felix Fluxmuseum) naar binnen.

felixflux (70K)
Tekening uit de serie Felix Flux Museum
Laatste stand: bezig 2003 te vullen, jaren daarna nog niet opgenomen.


Bent u toch op zoek naar een stripheld/-heldin/-helden, een serie van een striptekenaar of een andere stripserie en u weet niet in welk jaar deze serie is verschenen?
Dan kunt u via deze link zoeken op naam.
(eerst even via "deur" naar volgende pagina, en dan weer terug, anders werkt de link niet altijd)

zoeken op stripserie


Het Stripboekmuseum is nog in aanbouw en is ook nog druk bezig met het neerzetten van zijn collectie.
Ook wil het museum nog diverse aankopen doen om een nog completer beeld te geven van de geschiedenis van het Nederlandse Stripboek.

Als u suggesties hebt over de opzet van dit Stripboek-museum hoor ik dit graag. Ook als u fouten tegenkomt wilt u mij dan een mailtje sturen?. Het e-mail adres is c.otto.n@versatel.nl

HET NEDERLANDS
STRIPBOEKMUSEUM

www.stripboekmuseum.nl
Kees Otto
Santpoort-Noord

c.otto.n@versatel.nl

Alle strips op chronologische volgorde
Vanaf 1858 met Prikkebeen
Vanaf 1920 per jaar een overzicht

Alfabetische lijsten per letter


Deze website is gebouwd met HTML-Kit

Links: